Le Château du Mylord
Rue Saint-Mortier 35
7890 Ellezelles

HET KASTEEL VAN MYLORD, EEN VERHAAL VAN PRESTIGE EN TRADITIE…

Frédéric Gubbins de Kilfrussch, geboren in Clifton (Engeland) in 1817, zoon van generaal Gubbins, werd in 1836 uitgezonden naar India, waar hij verschillende functies bekleedde, waaronder onderprefect, prefect en uiteindelijk gouverneur van vijf staten in Oost-India. Tijdens een lange verlofperiode van zijn functies in India, legde zijn schip kort aan in Antwerpen, wat hem de gelegenheid gaf om Dame Bellonie Créteur te ontmoeten, afkomstig uit Ellezelles. Ze trouwden in 1849 en vestigden zich in Benares. Maar het Indiase klimaat was niet geschikt voor de mooie Bellonie. Ze besloten toen terug te keren naar Europa en zich te vestigen in Ellezelles, waar Mr. Gubbins een groot huis kocht dat hij transformeerde tot het huidige gebouw. Bekend in Ellezelles sinds 1862, danken we hem de “Stations van de Kruisweg”, die nog steeds de muren van de Sint-Pieterskerk in Ellezelles sieren. In deze gemeente en in de omliggende regio staat Mr. Gubbins bekend en wordt nog steeds “Mylord” genoemd. Het huis wordt gekenmerkt door de historische stijl, de toren, de witte muren, het aspect van het Normandische kasteel en de prachtige tuin. Een getuigenis van de architectuur van de vorige eeuw, gecorrigeerd door de originele geest van een Engelse generaal.

 

DE GESCHIEDENIS VAN HET RESTAURANT

In 1981 vestigde Jean-Baptiste Thomaes zich in dit huis om er een restaurant van te maken. Hij werd al snel vergezeld door zijn broers en zijn vrouw Lisbeth en werd een referentie in het Belgische gastronomische landschap. Hij ontving zijn eerste Michelin-ster in 1987, gevolgd door de tweede voor het eerst in 2002 en dan in 2010. Nu is het de beurt aan Martin en Nuria Simonart om bij te dragen aan dit iconische huis. Nuria en Martin ontmoetten elkaar in 2008 in Cordes-sur-Ciel in het Grand Ecuyer van Yves Thuriès (1*Michelin). Ze besloten hun carrière samen voort te zetten in de restaurantsector, werkend in verschillende bekroonde en gerenommeerde restaurants gedurende meerdere seizoenen. Nuria begon haar carrière als serveerster, waar ze steeds hogerop klom om uiteindelijk in 2015 Maître d’hôtel te worden in het restaurant Bateau Ivre in Bourget-du-Lac, met 2 Michelin-sterren. Martin viel al snel op door zijn vastberadenheid en zijn behoefte om te groeien. Op 21-jarige leeftijd nam chef-kok Jean-Pierre JACOB, met 2 Michelin-sterren in Courchevel, hem onder zijn hoede als zijn tweede chef-kok. Na een jaar in België bij Air du Temps, met 2 Michelin-sterren, keerde Martin terug naar Bateau Ivre in Bourget-du-Lac, met 2 Michelin-sterren, om gedurende 5 jaar de leiding over de keukens te nemen als chef-kok. In 2018 verhuisde het paar naar Loiret. Auberge des Templiers, met 1 Michelin-ster, zocht een chef-kok. Op slechts 29-jarige leeftijd werd Martin chef-kok en gastheer. Hij hernieuwde zijn contacten met lokale producenten om authentieke, eigentijdse gerechten met een sterke terroirinvloed aan te bieden. Gedurende deze 5 jaar besloot Nuria haar veelbelovende carrière op een laag pitje te zetten om zich te wijden aan hun 3 kinderen (Victor, Adeline en Eléonore). In juni 2023 belde een klant van Château du Mylord Martin en Nuria om hen voor te stellen het Château du Mylord over te nemen. Een diepgaande maar positieve wending in het leven van dit jonge stel! Na enige overweging namen ze de uitdaging aan en zagen ze dit project als een logisch vervolg op hun carrière en als de bekroning van al het werk dat tot dan toe was verricht. Vanaf dat moment hadden Nuria en Martin veel contact met Lisbeth en Jean-Baptiste Thomaes en met het personeel. Ze zijn vastbesloten om deze instelling over te nemen en voort te zetten in deze prachtige regio van Pays des Collines. Ze willen deze zoektocht naar excellentie voortzetten die hen sinds het begin van hun carrière heeft gedreven.

 

De locaties waar Martin en Nuria Simonart hebben gewerkt:

✓ Le Grand Ecuyer 1*, Cordes-sur-Ciel, Yves THURIES, Frankrijk ✓ Le Chabichou 2*, Courchevel, Michel ROCHEDY, Frankrijk ✓ Le Bateau Ivre 2*, Courchevel, Jean-Pierre JACOB, Frankrijk ✓ L’Aubergade 2*, Michel TRAMA, Puymirol, Frankrijk ✓ Hôtel Five, Cannes, Les frères POURCEL, Frankrijk ✓ La Bouitte 3*, Saint-Martin-de-Belleville, Famille MEILLEUR, Frankrijk

✓ L’Air du Temps 2*, Liernu, Sang Hoon DEGEIMBRE, België ✓ L’Hôtel Ombremont 2*, Le Bourget-du-Lac, Jean-Pierre JACOB, Frankrijk ✓ L’Auberge des Templiers 1*, Boismorand, Frankrijk

 

Martin & Nuria Simonart-Socorro

Grande Table du Monde – Tradition & Qualité

 

UW TAFELTJE BIJ CHÂTEAU DU MYLORD,
ZO GEREGELD!

U kan gemakkelijk uw tafel online reserveren door het formulier in te vullen of door te bellen naar het nummer 068 54 26 02.

Bent u vegetarisch of allergisch aan bepaalde ingrediënten?
Laat het ons dan zeker weten. Wij proberen zoveel mogelijk maar zonder garantie rekening te houden met de wensen van onze klanten, zodat u kan genieten van een rustig bezoek aan Château du Mylord.

Reserveer hier