Le Château du Mylord
Rue Saint-Mortier 35
7890 Ellezelles

Le Château Du Mylord, een verhaal tussen prestige en traditie…

Frederic Gubbins of Kilfrusch – Geboren te Clifton (Engeland) in 1817. De voormalige Gouverneur van Benares (Brits-Indië), Ridder van l’Ordre du Bain, erevoorzitter van la Société de Fanfare ‘Les Amis réunis d’Ellezelles’.
Rond 1846, werd de heer Gubbins benoemd door de gouverneurs van zijn land in de rechterlijke macht van India. Hij hield zich succesvol bezig met verscheidene baantjes vooraleer hij gouverneur werd van vijf provincies in het Oost-Indië. Toen hij tijdens een reis in Antwerpen terechtkwam ontmoette hij daar een vrouw uit Ellezelles, Mevrouw Bellonie Créteur, met wie hij huwde in het jaar 1849.

In Ellezelles kent men hem sinds 1862 en aan hem hebben we ook de ‘Chemin de Croix’ te danken, die de muren van de St-Pieterskerk in Ellezelles siert. In deze omstreken kent men de naam Gubbins nog steeds en wordt naar hem verwezen als ‘Mylord’. Kenmerken van zijn huis zijn de Epoque stijl, zijn toren, zijn witte muren, de allure van het Normandische kasteel en de prachtige tuin. Men vind er de architectuur van de vorige eeuw gecombineerd met een oorspronkelijke Engelse stijl.

Kortom, de Château du Mylord is een plaats die een bezoekje waard is.

EEN FAMILIEGESCHIEDENIS

Het restaurant Château du Mylord is opgericht door Jean-Baptiste Thomaes (chefkok) in het jaar 1981. In het jaar 1985 (tot 2006) werd hij vergezeld door zijn broer Vincent (directeur van het restaurant en sommelier), en door Christophe van 1988 tot 2018 (chef patisserie).

In 1987 krijgt hij zijn eerste ster toegewezen waarna een tweede ster volgde in het jaar 2002 en nogmaals in 2010.

Het restaurant bevindt zich in een oude Engels woning in een park van 3 ha. Het kasteel werd in 1861 gebouwd door een Engelse lord.

Al meer dan veertig jaar zijn wij bezig met het verbeteren van het kader zodat we een oase van rust kunnen creëren.

LE CHÂTEAU DU MYLORD IS LID VAN DE VOLGENDE VERENIGINGEN

Jean-Baptiste & Lisbeth THOMAES

Jean-Baptiste Thomaes – Chef-kok (22/01/1959)

Getrouwd met Lisbeth Sadoine 1992

2 dochters geboren in 1993 & 1996

Hotelschool CERIA (keuken) – 1979
Commis restaurant Barbizon ** in Overijse – 1980
Opening eigen restaurant Château du Mylord in 1981 in Ellezelles

 

UW TAFELTJE BIJ CHÂTEAU DU MYLORD,
ZO GEREGELD!

U kan gemakkelijk uw tafel online reserveren door het formulier in te vullen of door te bellen naar het nummer 068 54 26 02.

Bent u vegetarisch of allergisch aan bepaalde ingrediënten?
Laat het ons dan zeker weten. Wij proberen zoveel mogelijk maar zonder garantie rekening te houden met de wensen van onze klanten, zodat u kan genieten van een rustig bezoek aan Château du Mylord.

Reserveer hier