Geschiedenis › Het Restaurant

Een familiegeschiedenis…

Het restaurant Château du Mylord is opgericht door Jean-Baptiste Thomaes (chefkok) in het jaar 1981. In het jaar 1985 (tot 2006) werd hij vergezeld door zijn broer Vincent (directeur van het restaurant en sommelier), en door Christophe in 1988 (chef patisserie).

In 1987 krijgt hij zijn eerste ster toegewezen waarna een tweede ster volgde in het jaar 2002 en nogmaals in 2010.

Het restaurant bevindt zich in een oude Engels woning in een park van 3 ha. Het kasteel werd in 1861 gebouwd door een Engelse lord.

Al meer dan dertig jaar zijn wij bezig met het verbeteren van het kader zodat we een oase van rust kunnen creëren.



Le Château du Mylord is lid van de volgende verenigingen:

• Relais des Coteaux de Champagne 1985
• Huizen van Goede Smaak / Étapes du Bon Goût 1995
        – Voorzitter sinds 2006
• Lid Euro-Toques 1995
• Disciple d’Auguste Escoffier Benelux 2000
• Lid van La Chaîne des Rôtisseurs 2004
        – Conseiller Gastronomique National sinds 2007
• Lid van l’Académie Nationale Française de Cuisine 2005
• Lid van le Cercle des Chefs du Grand Chocolat Valrhona 2008
• Lid van De Orde van 33 Meesterkoks van België 2009
• Lid van de Meesterkoks van België 2011
• Lid van la Grade Commanderie Européenne du Champagne 2011
• Lid van “Les Grandes Tables du Monde” – Tradition et Qualité 2013