Geschiedenis › Het Kasteel en de Mylord

Een verhaal tussen prestige en traditie…

Frederic Gubbins of Kilfrusch – Geboren te Clifton (Engeland) in 1817. De voormalige Gouverneur van Benares (Brits-Indië), Ridder van l’Ordre du Bain, erevoorzitter van la Société de Fanfare “Les Amis réunis d’Ellezelles”.

Rond 1846, werd de heer Gubbins  benoemd door de gouverneurs van zijn land in de rechterlijke macht van India. Hij hield zich succesvol bezig met verscheidene baantjes vooraleer hij gouverneur werd van vijf provincies in het Oost-Indië. Toen hij tijdens een reis in Antwerpen terechtkwam ontmoette hij daar een vrouw uit Ellezelles, Mevrouw Bellonie Créteur, met wie hij huwde in het jaar 1849.

In Ellezelles kent men hem sinds 1862 en aan hem hebben we ook de “Chemin de Croix” te danken, die de muren van de St-Pieterskerk in Ellezelles siert. In deze omstreken kent men de naam Gubbins nog steeds en wordt naar hem verwezen als “Mylord”. Kenmerken van zijn huis zijn de Epoque stijl, zijn toren, zijn witte muren, de allure van het Normandische kasteel en de prachtige tuin. Men vind er de architectuur van de vorige eeuw gecombineerd met een oorspronkelijke Engelse stijl.

Kortom, de Château du Mylord is een plaats die een bezoekje waard is.